Even voorstellen..

Ik ben Davy de Wit (13 maart 1968), supertrotse vader van Bryan en Quinty de Wit, man van Ati de Wit – Kuipers. Tijdmaker bij Minder Druk, hoofd ArtEZ Popacademie en bassist.

Hobby's: lezen, leren, piano spelen, muziek luisteren en webdesign.

Met mijn bedrijf Minder Druk heb ik de missie om van betekenis te zijn voor alle druktemakers binnen werkend Nederland. Met praktische tips & tools voor het slimmer organiseren van werkzaamheden draag ik bij aan het verminderen van jouw werkdruk en het verhogen van de productiviteit en werkplezier. 

Ik werk ook fulltime bij ArtEZ als hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent, coach en ben veel bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs. Zo ben ik ondermeer verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de Popacademie, de Master Sound of Innovation en ben ik op dit moment bezig bezig met het ontwerp van een nieuwe Associate Degree. Ik ben daarnaast ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Digitale Leer- en Werkomgeving van het ArtEZ Conservatorium en lid van de University Architecture Board van ArtEZ.

De enige reden waarom ik dit allemaal kan combineren is omdat ik super-efficiënt werk en natuurlijk ook gebruik maak van mijn eigen Minder Druk tools :-)


Van druktemaker naar tijdmaker

Op 17-jarige leeftijd begonnen met basgitaar spelen. Ik ben in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 summa cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).


Functie

De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach. Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik nu heb gekozen staan in de lijn van mijn ambities en kernwaarden en geven mijn bestaan betekenis waardoor niets van wat ik doe echt voelt als werk.


Druktemaker

Tot jaren geleden viel ik in de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ik werkte ‘s avonds constant door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij pauzes en op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor niet aan toe kwam en ik was er nog trots op ook.

Ik zat nooit in het moment en kan mij herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, door het stof te gaan en mijzelf te dwingen om te leren loslaten, meer te doen in minder tijd en mijn gezin alle aandacht te geven die het verdient.


Transitie

Ik koos er uiteindelijk voor om bij de wortel van het probleem te beginnen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een betere balans gaat om belangrijke kernpunten als identiteit, zelfanalyse, kernwaarden identificeren, persoonlijke doelen formuleren, gewoontes en patronen doorbreken, meer efficiënt en effectief leren werken, het leren omgaan met uitstelgedrag, prioriteren, het managen van tijd en aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en datamanagement, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken.

Ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook echt iets aan hebt. Een tijdrovende klus maar ik leef in de overtuiging dat je alles terug krijgt waar je in investeert.


Resultaat

Het is gelukt. Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd en kan beter prioriteren. Ik heb meer focus, bereik veel meer in minder tijd. Bovendien stel duidelijke grenzen in wat ik wanneer wel en niet meer doe. Ik zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte en Minder Druk. Ik ben nu ruim voor de deadlines klaar, vind mijn werk nu nog leuker en mag nog steeds elke dag bijleren.

Ik ben nu buiten mijn werktijden ook echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!


Tijdmaker

Vanuit mijn meer dan 20 jaar management- en onderwijsachtergrond en mijn ruime ervaring met het inrichten van online leer- en werkomgevingen, deel ik alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven heb opgedaan.

Met veel plezier en overtuiging geeft ik coachings & advies, bouw ik intelligente intranet / online oplossingen en verzorg ik workshops. Ik heb mijn opgedane kennis gebundeld in al mijn online cursussen & community en vind het fijn om mijn opgedane kennis en ervaring met jou te delen!

Davy de Wit is een denker. Een strateeg die tot ver in het abstracte ideeën kan uitwerken. Die plannen kan hij echter ook uitzetten in een werkend systeem zoals hij op ArtEZ heeft bewezen. Sociaal, muzikaal én intelligent.. een mooie combinatie naast zijn liefde voor digitale systemen en natuurlijk Steve Jobs! In al zijn drukke werkzaamheden moest hij leren jongleren met tijd en deadlines. Nu leert hij anderen hun tijd zo goed mogelijk in te zetten; om doelen te bereiken, om productiever te zijn en uiteindelijk daarom.. trots op jezelf.
Erwin Steijlen - Composer en music strategist, founder Totally Tuned
Het is vrij moeilijk om een woord te vinden wat de lading dekt wanneer het gaat om de kwaliteiten van ‘entrepreneurial’ Davy de Wit. Hij bezit meerdere sociale, creatieve en zakelijke vaardigheden, en weet deze met de juiste dosering toe te passen. Een slimme enthousiaste strateeg die als geen ander weet ideeën om te zetten in concrete actie en doelen te bereiken... dat is mooi aan hem!
Tony Cornelissen - Rockaville
arrow_drop_up arrow_drop_down